Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde marjolein, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groengeel en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Origanum vulgare 'Aureum'Origanum vulgare 'Aureum' is ook wel bekend als Wilde marjolein. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 35 centimeter. Wilde marjolein is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Origanum vulgare 'Aureum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wilde marjolein niet!

  • Nederlandse naam: Wilde marjolein Wetenschappelijke naam: Origanum vulgare 'Aureum' Type plant: Vaste plant Geslacht: Origanum
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?