Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Marjolein, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Origanum microphyllumOriganum microphyllum is ook wel bekend als Marjolein. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Marjolein is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Origanum microphyllum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Marjolein niet!

  • Nederlandse naam: Marjolein Wetenschappelijke naam: Origanum microphyllum Type plant: Vaste plant Geslacht: Origanum
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars, Roze Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?