Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wegdistel, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is rozepurper en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een warme, zonnige plek en een vochthoudende bodem die af en toe droog mag zijn. De plant heeft een karakteristieke vorm. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Bent u op zoek naar Onopordum nervosumOnopordum nervosum is ook wel bekend als Wegdistel. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Wegdistel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Onopordum nervosum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wegdistel niet!

  • Nederlandse naam: Wegdistel Wetenschappelijke naam: Onopordum nervosum Type plant: Vaste plant Geslacht: Onopordum
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Roze Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?