Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bolletjesvaren, familie van de Onocleaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Onoclea sensibilisOnoclea sensibilis is ook wel bekend als Bolletjesvaren. Deze Onocleaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Bolletjesvaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Onoclea sensibilis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bolletjesvaren niet!

  • Nederlandse naam: Bolletjesvaren Wetenschappelijke naam: Onoclea sensibilis Type plant: Vaste plant Geslacht: Onoclea
  • Familie: Onocleaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 60
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?