Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amerikaans vergeet-mij-nietje, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Omphalodes vernaOmphalodes verna is ook wel bekend als Amerikaans vergeet-mij-nietje. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 15 centimeter. Amerikaans vergeet-mij-nietje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Omphalodes verna? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Amerikaans vergeet-mij-nietje niet!

  • Nederlandse naam: Amerikaans vergeet-mij-nietje Wetenschappelijke naam: Omphalodes verna Type plant: Vaste plant Geslacht: Omphalodes
  • Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?