Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Watergentiaan, familie van de Menyanthaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt niet, maar drijft geheel in het water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 40 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Nymphoides peltataNymphoides peltata is ook wel bekend als Watergentiaan. Deze Menyanthaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Watergentiaan is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Nymphoides peltata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Watergentiaan niet!

  • Nederlandse naam: Watergentiaan Wetenschappelijke naam: Nymphoides peltata Type plant: Vaste plant Geslacht: Nymphoides
  • Familie: Menyanthaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?