Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Waterlelie, familie van de Nymphaeaceae. De bloemkleur is wijnrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt in de grond en komt met het blad boven water. Deze plant leeft in water met een diepte tot ongeveer 150 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Nymphaea 'Laydekeri Purpurata'Nymphaea 'Laydekeri Purpurata' is ook wel bekend als Waterlelie. Deze Nymphaeaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Waterlelie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Nymphaea 'Laydekeri Purpurata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Waterlelie niet!

  • Nederlandse naam: Waterlelie Wetenschappelijke naam: Nymphaea 'Laydekeri Purpurata' Type plant: Vaste plant Geslacht: Nymphaea
  • Familie: Nymphaeaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?