Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nipponanthemum, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Nipponanthemum nipponicumNipponanthemum nipponicum is ook wel bekend als Nipponanthemum. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 70 centimeter. Nipponanthemum is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Nipponanthemum nipponicum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Nipponanthemum niet!

  • Nederlandse naam: Nipponanthemum Wetenschappelijke naam: Nipponanthemum nipponicum Type plant: Vaste plant Geslacht: Nipponanthemum
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Oktober, November Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?