Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kattekruid, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn grijs en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Nepeta x faasseniiNepeta x faassenii is ook wel bekend als Kattekruid. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Kattekruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Nepeta x faassenii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kattekruid niet!

  • Nederlandse naam: Kattekruid Wetenschappelijke naam: Nepeta x faassenii Type plant: Vaste plant Geslacht: Nepeta
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw, Paars Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?