Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prachtriet, familie van de Poaceae. De bloemkleur is zilvergrijs en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen+wit en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Miscanthus sinensis 'Morning Light'Miscanthus sinensis 'Morning Light' is ook wel bekend als Prachtriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 150 centimeter. Prachtriet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Miscanthus sinensis 'Morning Light'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Prachtriet niet!

  • Nederlandse naam: Prachtriet Wetenschappelijke naam: Miscanthus sinensis 'Morning Light' Type plant: Vaste plant Geslacht: Miscanthus
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Grijs Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?