Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prachtriet, familie van de Poaceae. De bloemkleur is purperrood en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 150 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' is ook wel bekend als Prachtriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Prachtriet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Prachtriet niet!

  • Nederlandse naam: Prachtriet Wetenschappelijke naam: Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' Type plant: Vaste plant Geslacht: Miscanthus
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Paars, Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?