Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prachtriet, familie van de Poaceae. De bloemkleur is bronskleurig en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 250 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant heeft een karakteristieke vorm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Miscanthus floridulusMiscanthus floridulus is ook wel bekend als Prachtriet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Prachtriet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Miscanthus floridulus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Prachtriet niet!

  • Nederlandse naam: Prachtriet Wetenschappelijke naam: Miscanthus floridulus Type plant: Vaste plant Geslacht: Miscanthus
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Bruin Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: September, Oktober Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?