Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Maskerbloem, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Mimulus primuloides f. linearifoliusMimulus primuloides f. linearifolius is ook wel bekend als Maskerbloem. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 5 centimeter. Maskerbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mimulus primuloides f. linearifolius? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Maskerbloem niet!

  • Nederlandse naam: Maskerbloem Wetenschappelijke naam: Mimulus primuloides f. linearifolius Type plant: Vaste plant Geslacht: Mimulus
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?