Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Maskerbloem, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Mimulus 'Bees' Scarlet'Mimulus 'Bees' Scarlet' is ook wel bekend als Maskerbloem. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Maskerbloem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mimulus 'Bees' Scarlet'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Maskerbloem niet!

  • Nederlandse naam: Maskerbloem Wetenschappelijke naam: Mimulus 'Bees' Scarlet' Type plant: Vaste plant Geslacht: Mimulus
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Oranje, Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?