Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mertensia, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Mertensia ciliataMertensia ciliata is ook wel bekend als Mertensia. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Mertensia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mertensia ciliata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Mertensia niet!

  • Nederlandse naam: Mertensia Wetenschappelijke naam: Mertensia ciliata Type plant: Vaste plant Geslacht: Mertensia
  • Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?