Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Corsicaanse munt, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 2 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 2 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Mentha requieniiMentha requienii is ook wel bekend als Corsicaanse munt. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 2 centimeter. Corsicaanse munt is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mentha requienii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Corsicaanse munt niet!

  • Nederlandse naam: Corsicaanse munt Wetenschappelijke naam: Mentha requienii Type plant: Vaste plant Geslacht: Mentha
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 2 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?