Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnpapaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groengeel behaard en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Meconopsis napaulensis 'Roze'Meconopsis napaulensis 'Roze' is ook wel bekend als Schijnpapaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 120 centimeter. Schijnpapaver is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Meconopsis napaulensis 'Roze'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schijnpapaver niet!

  • Nederlandse naam: Schijnpapaver Wetenschappelijke naam: Meconopsis napaulensis 'Roze' Type plant: Vaste plant Geslacht: Meconopsis
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?