Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe klaproos, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Meconopsis betonicifolia 'Alba'Meconopsis betonicifolia 'Alba' is ook wel bekend als Blauwe klaproos. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 80 centimeter. Blauwe klaproos is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Meconopsis betonicifolia 'Alba'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauwe klaproos niet!

  • Nederlandse naam: Blauwe klaproos Wetenschappelijke naam: Meconopsis betonicifolia 'Alba' Type plant: Vaste plant Geslacht: Meconopsis
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?