Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mazus, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Mazus reptans 'Albus'Mazus reptans 'Albus' is ook wel bekend als Mazus. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 5 centimeter. Mazus is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mazus reptans 'Albus'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Mazus niet!

  • Nederlandse naam: Mazus Wetenschappelijke naam: Mazus reptans 'Albus' Type plant: Vaste plant Geslacht: Mazus
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?