Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Groot kaasjeskruid, familie van de Malvaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Malva sylvestris 'Primley Blue'Malva sylvestris 'Primley Blue' is ook wel bekend als Groot kaasjeskruid. Deze Malvaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Groot kaasjeskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Malva sylvestris 'Primley Blue'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Groot kaasjeskruid niet!

  • Nederlandse naam: Groot kaasjeskruid Wetenschappelijke naam: Malva sylvestris 'Primley Blue' Type plant: Vaste plant Geslacht: Malva
  • Familie: Malvaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?