Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Grote kattenstaart, familie van de Lythraceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lythrum salicaria 'Lady Sackville'Lythrum salicaria 'Lady Sackville' is ook wel bekend als Grote kattenstaart. Deze Lythraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 90 centimeter. Grote kattenstaart is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lythrum salicaria 'Lady Sackville'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Grote kattenstaart niet!

  • Nederlandse naam: Grote kattenstaart Wetenschappelijke naam: Lythrum salicaria 'Lady Sackville' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lythrum
  • Familie: Lythraceae Bloemkleur: Rood, Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?