Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Penningkruid, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lysimachia nummulariaLysimachia nummularia is ook wel bekend als Penningkruid. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 10 centimeter. Penningkruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lysimachia nummularia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Penningkruid niet!

  • Nederlandse naam: Penningkruid Wetenschappelijke naam: Lysimachia nummularia Type plant: Vaste plant Geslacht: Lysimachia
  • Familie: Primulaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?