Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Boswederik, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lysimachia nemorumLysimachia nemorum is ook wel bekend als Boswederik. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 10 centimeter. Boswederik is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lysimachia nemorum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Boswederik niet!

  • Nederlandse naam: Boswederik Wetenschappelijke naam: Lysimachia nemorum Type plant: Vaste plant Geslacht: Lysimachia
  • Familie: Primulaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?