Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Aronskelk, familie van de Araceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die altijd nat moet zijn. Het gaat hier om een moerasplant die tot 10 cm onder water mag staan. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lysichiton americanusLysichiton americanus is ook wel bekend als Aronskelk. Deze Araceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Aronskelk is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lysichiton americanus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Aronskelk niet!

  • Nederlandse naam: Aronskelk Wetenschappelijke naam: Lysichiton americanus Type plant: Vaste plant Geslacht: Lysichiton
  • Familie: Araceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?