Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koekoeksbloem, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius'Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius' is ook wel bekend als Koekoeksbloem. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Koekoeksbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Koekoeksbloem niet!

  • Nederlandse naam: Koekoeksbloem Wetenschappelijke naam: Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lychnis
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Oranje, Rood Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?