Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Echte koekoeksbloem, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Lychnis flos-cuculiLychnis flos-cuculi is ook wel bekend als Echte koekoeksbloem. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Echte koekoeksbloem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lychnis flos-cuculi? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Echte koekoeksbloem niet!

  • Nederlandse naam: Echte koekoeksbloem Wetenschappelijke naam: Lychnis flos-cuculi Type plant: Vaste plant Geslacht: Lychnis
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?