Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Constantinopel, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lychnis chalcedonicaLychnis chalcedonica is ook wel bekend als Constantinopel. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Constantinopel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lychnis chalcedonica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Constantinopel niet!

  • Nederlandse naam: Constantinopel Wetenschappelijke naam: Lychnis chalcedonica Type plant: Vaste plant Geslacht: Lychnis
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?