Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Sneeuwwitte veldbies, familie van de Juncaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Luzula niveaLuzula nivea is ook wel bekend als Sneeuwwitte veldbies. Deze Juncaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Sneeuwwitte veldbies is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Luzula nivea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Sneeuwwitte veldbies niet!

  • Nederlandse naam: Sneeuwwitte veldbies Wetenschappelijke naam: Luzula nivea Type plant: Vaste plant Geslacht: Luzula
  • Familie: Juncaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?