Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone rolklaver, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel gevuld en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lotus corniculatus 'Pleniflorus'Lotus corniculatus 'Pleniflorus' is ook wel bekend als Gewone rolklaver. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 10 centimeter. Gewone rolklaver is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lotus corniculatus 'Pleniflorus'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gewone rolklaver niet!

  • Nederlandse naam: Gewone rolklaver Wetenschappelijke naam: Lotus corniculatus 'Pleniflorus' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lotus
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?