Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lobelia, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Lobelia x speciosa 'Queen Victoria'Lobelia x speciosa 'Queen Victoria' is ook wel bekend als Lobelia. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 80 centimeter. Lobelia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lobelia x speciosa 'Queen Victoria'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lobelia niet!

  • Nederlandse naam: Lobelia Wetenschappelijke naam: Lobelia x speciosa 'Queen Victoria' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lobelia
  • Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?