Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leliegras, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Liriope muscariLiriope muscari is ook wel bekend als Leliegras. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Leliegras is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Liriope muscari? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leliegras niet!

  • Nederlandse naam: Leliegras Wetenschappelijke naam: Liriope muscari Type plant: Vaste plant Geslacht: Liriope
  • Familie: Liliaceae Bloemkleur: Blauw, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?