Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlasbekje, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is geel+oranje en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Linaria vulgarisLinaria vulgaris is ook wel bekend als Vlasbekje. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Vlasbekje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Linaria vulgaris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlasbekje niet!

  • Nederlandse naam: Vlasbekje Wetenschappelijke naam: Linaria vulgaris Type plant: Vaste plant Geslacht: Linaria
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Geel, Oranje Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?