Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlasleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is zachtroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Linaria purpurea 'Canon J. Went'Linaria purpurea 'Canon J. Went' is ook wel bekend als Vlasleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 80 centimeter. Vlasleeuwenbek is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Linaria purpurea 'Canon J. Went'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlasleeuwenbek niet!

  • Nederlandse naam: Vlasleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Linaria purpurea 'Canon J. Went' Type plant: Vaste plant Geslacht: Linaria
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?