Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlasleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is goudgeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Linaria dalmaticaLinaria dalmatica is ook wel bekend als Vlasleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Vlasleeuwenbek is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Linaria dalmatica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlasleeuwenbek niet!

  • Nederlandse naam: Vlasleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Linaria dalmatica Type plant: Vaste plant Geslacht: Linaria
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Geel Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?