Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlasleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is blauw+oranje en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsblauw en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Linaria alpinaLinaria alpina is ook wel bekend als Vlasleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogte van ongeveer 5 centimeter. Vlasleeuwenbek is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Linaria alpina? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlasleeuwenbek niet!

  • Nederlandse naam: Vlasleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Linaria alpina Type plant: Vaste plant Geslacht: Linaria
  • Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Blauw, Oranje Bladkleur: Blauw, Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?