Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikmalva, familie van de Malvaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Lavatera maritimaLavatera maritima is ook wel bekend als Struikmalva. Deze Malvaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 120 centimeter. Struikmalva is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lavatera maritima? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Struikmalva niet!

  • Nederlandse naam: Struikmalva Wetenschappelijke naam: Lavatera maritima Type plant: Vaste plant Geslacht: Lavatera
  • Familie: Malvaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?