Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lavendel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is donkerblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lavandula 'Richard Gray'Lavandula 'Richard Gray' is ook wel bekend als Lavendel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Lavendel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lavandula 'Richard Gray'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lavendel niet!

  • Nederlandse naam: Lavendel Wetenschappelijke naam: Lavandula 'Richard Gray' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lavandula
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?