Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gevlekte dovenetel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is zachtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn wit bont en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lamium maculatum 'Shell Pink'Lamium maculatum 'Shell Pink' is ook wel bekend als Gevlekte dovenetel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Gevlekte dovenetel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lamium maculatum 'Shell Pink'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gevlekte dovenetel niet!

  • Nederlandse naam: Gevlekte dovenetel Wetenschappelijke naam: Lamium maculatum 'Shell Pink' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lamium
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?