Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gevlekte dovenetel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is zachtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen+zilver en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lamium maculatum 'Pink Pewter'Lamium maculatum 'Pink Pewter' is ook wel bekend als Gevlekte dovenetel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Gevlekte dovenetel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lamium maculatum 'Pink Pewter'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gevlekte dovenetel niet!

  • Nederlandse naam: Gevlekte dovenetel Wetenschappelijke naam: Lamium maculatum 'Pink Pewter' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lamium
  • Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?