Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Beemdkroon, familie van de Dipsacaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Knautia arvensisKnautia arvensis is ook wel bekend als Beemdkroon. Deze Dipsacaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 80 centimeter. Beemdkroon is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Knautia arvensis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Beemdkroon niet!

  • Nederlandse naam: Beemdkroon Wetenschappelijke naam: Knautia arvensis Type plant: Vaste plant Geslacht: Knautia
  • Familie: Dipsacaceae Bloemkleur: Blauw, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?