Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Havikskruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hieracium villosumHieracium villosum is ook wel bekend als Havikskruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Havikskruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hieracium villosum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Havikskruid niet!

  • Nederlandse naam: Havikskruid Wetenschappelijke naam: Hieracium villosum Type plant: Vaste plant Geslacht: Hieracium
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?