Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Purperklokje, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Heuchera 'Chocolate Ruffles'Heuchera 'Chocolate Ruffles' is ook wel bekend als Purperklokje. Deze Saxifragaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Purperklokje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Heuchera 'Chocolate Ruffles'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Purperklokje niet!

  • Nederlandse naam: Purperklokje Wetenschappelijke naam: Heuchera 'Chocolate Ruffles' Type plant: Vaste plant Geslacht: Heuchera
  • Familie: Saxifragaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?