Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zonnebloem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Helianthus microcephalusHelianthus microcephalus is ook wel bekend als Zonnebloem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 175 centimeter. Zonnebloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helianthus microcephalus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zonnebloem niet!

  • Nederlandse naam: Zonnebloem Wetenschappelijke naam: Helianthus microcephalus Type plant: Vaste plant Geslacht: Helianthus
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September, Oktober Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee