Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruipend gipskruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Gypsophila repens 'Rosa Sch?nheit'Gypsophila repens 'Rosa Sch?nheit' is ook wel bekend als Kruipend gipskruid. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 15 centimeter. Kruipend gipskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gypsophila repens 'Rosa Sch?nheit'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kruipend gipskruid niet!

  • Nederlandse naam: Kruipend gipskruid Wetenschappelijke naam: Gypsophila repens 'Rosa Sch?nheit' Type plant: Vaste plant Geslacht: Gypsophila
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?