Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Sierrabarber, familie van de Gunneraceae. De bloemkleur is roodbruin en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 180 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Gunnera tinctoriaGunnera tinctoria is ook wel bekend als Sierrabarber. Deze Gunneraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 120 centimeter. Sierrabarber is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gunnera tinctoria? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Sierrabarber niet!

  • Nederlandse naam: Sierrabarber Wetenschappelijke naam: Gunnera tinctoria Type plant: Vaste plant Geslacht: Gunnera
  • Familie: Gunneraceae Bloemkleur: Bruin, Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?