Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Knikkend nagelkruid, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is purpergeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geum rivaleGeum rivale is ook wel bekend als Knikkend nagelkruid. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Knikkend nagelkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geum rivale? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Knikkend nagelkruid niet!

  • Nederlandse naam: Knikkend nagelkruid Wetenschappelijke naam: Geum rivale Type plant: Vaste plant Geslacht: Geum
  • Familie: Rosaceae Bloemkleur: Geel, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?