Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Beemdooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is violetblauw gevuld en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium pratense 'Plenum Caeruleum'Geranium pratense 'Plenum Caeruleum' is ook wel bekend als Beemdooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 70 centimeter. Beemdooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium pratense 'Plenum Caeruleum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Beemdooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Beemdooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium pratense 'Plenum Caeruleum' Type plant: Vaste plant Geslacht: Geranium
  • Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Blauw, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?