Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Moerasspirea, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen+geel en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Filipendula ulmaria 'Variegata'Filipendula ulmaria 'Variegata' is ook wel bekend als Moerasspirea. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 80 centimeter. Moerasspirea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Filipendula ulmaria 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Moerasspirea niet!

  • Nederlandse naam: Moerasspirea Wetenschappelijke naam: Filipendula ulmaria 'Variegata' Type plant: Vaste plant Geslacht: Filipendula
  • Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?