Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Spirea, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Filipendula rubra 'Venusta'Filipendula rubra 'Venusta' is ook wel bekend als Spirea. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Spirea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Filipendula rubra 'Venusta'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Spirea niet!

  • Nederlandse naam: Spirea Wetenschappelijke naam: Filipendula rubra 'Venusta' Type plant: Vaste plant Geslacht: Filipendula
  • Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?