Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koninginnenkruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Eupatorium maculatum 'Glutball'Eupatorium maculatum 'Glutball' is ook wel bekend als Koninginnenkruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Koninginnenkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eupatorium maculatum 'Glutball'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Koninginnenkruid niet!

  • Nederlandse naam: Koninginnenkruid Wetenschappelijke naam: Eupatorium maculatum 'Glutball' Type plant: Vaste plant Geslacht: Eupatorium
  • Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?